Smartlog v3 » Frk. Bjerres skriblerier » Sønderjysk nytårsaftensfest
Opret egen blog | Næste blog »

Sønderjysk nytårsaftensfest

17. Feb 2007 11:45, Engis

I dag er det blevet tid til sønderjysk nytårsaftensfest.
En festlig lille komsammen, som jeg har deltaget i, i efterhånden 12 år. Den holdes sammen med mine to gymnasieveninder, og den enes forældre.

Konceptet er egentligt ret enkelt: Vi, piger, kan ikke undvære den sønderjyske nytårsmenu, så hvert år søger min venindes mor for, at der bliver disket op med lækre, sønderjyske specialiteter. (Man skal nok være indfødt sønderjyde for at kunne nyde det så meget, som vi gør.) 

Det skal helst foregå en gang i løbet af januar, og allersenest i februar måned. Nogle gange kommer vi på visit til det sønderjyske, andre gange pakker forældrene bilen og kommer til Københavnstrup.
I år er det deres tur til at besøge os her i storbyen.

Nytårsmenuen består af grønlangkål, kålpølser (de gode fra slagteren), hamburgeryg, medister (den springer jeg så lige over), frikadeller og røde pølser (ønske fra værtsfaren). Dertil serveres hvide og brunede kartofler, samt god øl, noget snaps og vigtigst af alt russisk importeret vodka i lange baner.

Billeder af årets sønderjyske menu kommer på bloggen i morgen, når de værste tømmermænd er overstået.

Kommentarer

 1. Pigen
  18. Feb 2007 13:25
  1

  Jeg ved ikke, om du er klar over det, men det var ikke helt forkert at fejre nytår i går. I dag starter nemlig det nye år i følge den asiatiske kalender, og dermed blev det asiatiske nytår mange steder fejret i går aftes :)

 2. Signe
  19. Feb 2007 19:32
  2

  Nej, det var jeg ikke klar over. Men så kunne vi jo ikke have valgt en bedre aften til at fejre det nye år :-)

Tags

Arkiv

Relaterede